Western Union

Western Union
е повече от услуга, улесняваща изпращането и получаването на пари.

wu visual 2  Всеки ден ние Ви помагаме да поддържате връзка с любимите си хора навсякъде по света чрез бързи, сигурни и достъпни парични преводи.

Ние работим с мрежа от около 470 000 представители в над 200 държави и провинции. В България, услугите ни са достъпни и чрез мрежата на  „Търговска банка Д” АД (Д Банк).

Услуги, предлагани от Д Банк и Western Union:

Паричен превод от чужбина към България – малките радости скъсяват големите разстояния, и вие, които сте у дома, го знаете най-добре. С Western Union получавате парите си по-бързо.

Паричен превод от България към чужбина – можете да помогнете на любимите си хора, които са далеч, без значение къде се намират.

Паричен превод от България за България -  дори когато не сте в чужбина, но сте далеч от семейството си, можете да направите нещо мило за хората у дома. С Western Union е лесно да превеждате левове или евро навсякъде в България. Можете да използвате някое от нашите над 1200 представителства в цялата страна, за да изпратите пари, а близките Ви - да ги получат.

Изпращане на пари:

  • Отидете до най-близкия клон на Д Банк. Всичко, което трябва да направите, е да представите валиден документ за самоличност, да ни информирате в коя страна желаете да изпратите пари, сумата, която възнамерявате да изпратите, и пълното име на получателя.
  • След като внесете сумата, която искате да изпратите, и таксата (Western Union може да реализира печалба от разликата в обменните курсове), операторът на Western Union  ще попълни информацията за превода в системата и ще отпечата разписка за изпращане.
  • Проверете данните в разписката, за да се уверите, че са  въведени правилно, и я подпишете.
  • Разписката включва контролния номер на преводa (MTCN: десетцифрено число) и платената сума.
  • Парите могат да бъдат получени в момента, в който получите разписката с номера на MTCN. Обикновено, ползването на услугата отнема до няколко минути, и когато изпращате, и когато получавате пари. Този интервал зависи от условията на услугата, включително работното време на представителя и различните часови зони. В определени държави, за да изтегли парите, получателят трябва да уведоми оператора за контролния номер на превода (MTCN).

Получаване на пари:

  • Посетете най-близкия клон на Д Банк. Всичко, от което се нуждаете, е валиден документ за самоличност. Моля, съобщете  кажете на служителя от коя държава е преводът, пълното име на изпращача, точната сума, която очаквате, както и контролния номер на превода (MTCN).
  • За да направи плащането, служителят на Western Union ще провери документа Ви за самоличност, както и информацията, която сте предоставили.
  • Моля, проверете данните, напечатани в разписката за получаване на пари, за да се уверите, че са точни и я подпишете. Служителят ще Ви даде парите, както и разписката.

Такси и комисиони:
Таксите за парични преводи са стандартни и се плащат само от изпращача. Тук можете да се запознаете с таксите за преводи към чужбина и на територията на страната.

За повече информация относно услугите на Western Union, моля, свържете се с нашия център за обслужване на клиенти на телефон 02 46 41 143.

Разберете как да разпознавате измамите (информационна листовка).


Често пъти зад привидно изгодните оферти се крият нечисти интереси. За да се защитите от измами, НЕ се доверявайте на примамливи предложения за изгодни сделки и НЕ правете парични преводи при следните примерни ситуации: