Картови продукти
Мобилни плащания
Mobile___cards2
Ние Ви предлагаме сигурни мобилни плащания с банковите ни карти Маестро и Мастъркард чрез платформата mobb.bg, оперирана от  „Борика–Банксервиз“ АД.
 
Комуникационната свързаност и обменът на данни в mobb са защитени чрез индивидуален код за плащане и с технологията Public Key Infrastructure (PKI). Тя осигурява криптиране на връзката и ненарушимост на данните, като данните за картите не се съхраняват в мобилния телефон.

Mobb.bg поддържа следните мобилни платформи от 2004 г. -Google Android™ (v. 2.3 нагоре),Apple iPhone® (iOS v. 6 нагоре),Microsoft Windows Phone 8™ и BlackBerry® OS 7.

С mobb.bg Вие ползвате следните услуги:
  • превръщате мобилния си телефон в мобилен портфейл за по-бързо и по-сигурно разплащане онлайн,
  • извършвате плащания в търговски обекти, като мрежата от ПОС терминали е в процес на изграждане
  • извършвате плащания в интернет
  • отключвате и заключвате Вашите карти, като заключената карта бива автоматично блокирана и не може да се ползва дори на банкомат
  • разполагате с информация за картовите ви сметки в реално време
  • изпращате пари по всяко време
Платформата дава възможност да регистрирате множество карти, издадени от една или различни банки. При извършване на операции картата се визуализира на мобилния Ви телефон, като нейния физически еквивалент. Ползването на mobb.bg се извършва с парола, която ще Ви предпази от злонамерени действия при загуба или кражба на Вашия телефон. В самият телефон не се пази информация за номера на сметки или лични данни. Регистрацията става с номера на мобилния Ви телефон, през сайта www.mobb.bg, или през банкомат. При активиране на услугата през смартфон регистрирате сам IBAN номера на сметките, които искате да ползвате през mobb,  а при активиране през банкомат - устройството само разпознава картата.

При активацията на банкомат получавате на бележката специален код, с който активирате приложението. От сметката ви се изтегля 1 лев, който после се възстановява. Транзакцията се извършва проформа, само за целта на активацията.

Услугата се предлага в следните две разновидности:
  • икономичен годишен абонамент от 7.20 лв. само за информационни услуги за  проверка на наличност по сметки и последните 5 транзакции и
  • пълен годишен абонамент от 14,40 лв. за извършване на разплащания.
Регистриралите се в mobb.bg до 8 ноември т.г. ползват 1 месец безплатно предлаганите услуги.

Повече информация можете да получите от www.mobb.bg