Картови продукти
Начало Корпоративно банкиране Картови продукти Плащане в български интернет сайтове (epay.bg)
Плащане в български интернет сайтове (epay.bg)

Чрез международната дебитна карта Maestro e възможно да осъществявате плащания в интернет в българските сайтовете epay.bg.


За осъществяване плащане в описаните сайтове е необходимо:

  • Да се регистрирате в системата като клиент. Ако желаете да плащате с карта, регистрирате еднократно банковата си карта в системата.
  • Вие получавате клиентски номер (КИН), чийто номер е публичен и служи за представяне като клиент пред търговеца.
  • Участието Ви в системата става чрез регистрация, достъпът до която се осъществява с потребителско име, парола и сертификат (опционално), които са поверителни и се съхраняват от клиента.
  • Основна особеност на системата е, че търговецът никога не получава специфична информация за Вас или данни за Вашата карта. Системата предоставя на търговеца само необходимата информация, че даден КИН е извършил плащане в негова полза.
  • Банковите карти се регистрират в системата еднократно. Тази информация се съхранява в криптиран вид на сървър, който не е пряко свързан с Интернет и се свързва с Вашия КИН. При плащане, Вие нареждате на системата да задължи картата Ви в полза на търговеца, като посочвате с кое платежно средство желаете да платите.
  • При плащане с банкова карта чрез виртуален POS терминал, системата изпраща запитване до картовия оператор БОРИКА, в което се посочват данните за виртуалния POS на търговеца, данните за Вашата карта и сумата на транзакцията. БОРИКА обработва тази информация и връща на системата отговор, дали плащането е извършено или е отхвърлено. Системата предава тази информация на търговеца и в случаите, когато плащането е успешно, търговецът Ви предоставя желаната от Вас стока или услуга.