Сигурност

3D Secure

Пазарувайте безопасно онлайн!

Международна система за сигурност, предоставена от MasterCard, чрез която се удостоверява самоличността на картодържателя при пазаруване в Интернет с нашите карти Maestro и MasterCard.

С 3D Secure Ви гарантираме допълнително, по-високо ниво на сигурност и минимизиране на риска от неправомерно ползване на картовите Ви данни, чрез въвеждане на персонален секретен код в сайтове на онлайн търговци, сертифицирани за тази функционалност.

Така ще бъдете спокойни, че извършвате транзакция при истинския търговец, а той от своя страна ще бъде уверен, че продава на действителния картодържател.  
 
Пазаруването през сайтовете, които използват системата MasterCard SecureCode, се извършва, като се въвежда парола за всяка една трансакция по карта, за която е заявен и регистриран мобилен телефонен номер

Възползвайте се от новата ни услуга 3D Secure, като се запознаете с Условията за нейното ползване.

Какво представлява?

„Търговска банка Д” АД актуализира използването на верификация на трансакции с банкови карти в интернет в съответствие с програмите за сигурност на MasterCard, като въвежда от 11 септември 2018 г. за своите картодържатели 3-D SecureCode еднократна парола за издадените карти Maestro / MasterCard. Парола се получава за всяка една трансакция по карта, за която е заявен и регистриран мобилен телефонен номер. Тя е шестцифрена и служи за допълнителна идентификация на картодържателя. Всеки един клиент – физическо лице може да предостави валиден GSM номер, на които да получава 3D пароли. Въвеждането на паролата е задължително, когато търговецът е включен в програмите за сигурност, които се обозначават с логото 3-D SecureCode. Паролата е еднократна и е валидна за конкретна транзакция и представлява текстово съобщение от вида: “Vashata ednokratna parola za VbV/SecureCode e 123456 (za plashtane s kod EYJT)”.
Важно е да знаете, че с Вашата карта ще можете да извършвате онлайн плащания и при търговци, които текущо не използват системата за сигурност MasterCard SecureCode. Тези търговци не използват описаните високи стандарти за защита. В този случай продължете плащането само в случай, че сте сигурни за оригиналността на сайта на търговеца.
Няма да бъдат възможни плащания в интернет за карти на клиенти, които не са регистрирали телефонния си номера за получаване на парола.

Как да регистрирам банкова карта за ползване на услугата?

Регистрацията на банкова платежна карта за услугата картодържатели 3-D SecureCode се осъществява автоматично от страна на Банката след предоставяне на телефон за получаване на sms с информация за парола. Услугата е достъпна до 4 часа след активиране на картата или предоставяне на информация / промяна на телефон за получаване на sms.
Банката регистрира автоматично всички издадени преди 11/09/2018 г. да получават пароли на заявен от клиента и регистриран от Банката мобилен телефон.

Колко ще ми струва?

Регистрацията за ползване на еднократна 3-D парола за MasterCard SecureCode е безплатно за картодържателите на „Търговска банка Д” АД.

Какви предимства получвам?
  • По-голяма сигурност при плащания в Интернет чрез допълнителната идентификация.
  • Плащането може да се осъществи само след въвеждане на правилна парола.
  • Имате предимство в случай на оспорване на интернет транзакция, за която има съмнение, че е извършена неправомерно.
Какво трябва да направя за да ползвам услугата?

Ако имате активни права за ползване на интернет банкиране на „Търговска банка Д” АД, може да изпратите свободно съобщение, в което да поискате включване в услугата чрез първоначално въвеждане или промяна на регистриран мобилен телефон.
В противен случай е необходимо да посетите клон на „Търговска банка Д” АД, за да регистрирате мобилен номер за получаване на еднократна 3-D парола.

Регистриран съм за услугата, но не получавам парола.

Проверете свободното място на телефона си за получаване на съобщения.