"Д Банк" отчете 65% увеличение на печалбата за първото полугодие

„Търговска банка Д” отчете първото полугодие на 2009 г. като успешно за своята дейност - нетната печалба на Банката се увеличи с 2,17 млн. лв., отбелязвайки 65 % ръст на годишна база.
В края на полугодието активите на Банката достигнаха 306 млн. лв., като нарастнаха с  8,16% на годишна база. Към 30 юни т.г. портфейлът от кредити и вземания достигна 178,4 млн. лв.,  като ръстът на годишна база бе 11,7%. През периода приходите от лихви нарастнаха с 23% на годишна база.
През 2009 г. Банката продължи да разширява бизнеса си с корпоративни клиенти и да развива активна дейност в сектора “Банкиране на дребно” в резултат на утвърдените взаимоотношения на доверие и взаимноизгодно партньорство с дългогодишните клиенти на Банката, както и на привличането на значителен брой нови клиенти, заяви Стоян Александров, председател на Надзорния съвет на финансовата институция.
Следвайки стратегията си за пазарно развитие, в края на 2008 г. Д Банк удвои основния си капитал, който достигна 46,8 млн. лв. Банката разкри през изминалото полугодие свои офиси в Шумен, Кърджали, Бургас, София, Добрич, Варна, Благоевград, Ст. Загора, като планира да разшири присъствието си в локации като Хасково, Търговище, Плевен, Момчилград, Пловдив и София. Новите офиси предлагат цялата гама от продукти и услуги на Банката за индивидуални и бизнес клиенти.