"Д Банк” предлага изгодни агрокредити срещу субсидии



За поредна година „Д Банк” стартира кампания за целеви агрокредити за оборотно финансиране на регистрирани земеделски производители - растениевъди и животновъди. Кредитите се отпускат в левове и възлизат до 95% от общия размер на изчислената субсидия, а изплащането се извършва чрез средствата, получени от ДФ "Земеделие".

Агрокредитите се предлагат при преференциален лихвен процент за срока на договора (до 18 мес.), с възможност за подновяване на лимита всяка следваща година, непосредствено след изплащане на субсидиите от ДФЗ.

При отпускане на агрокредитите, Банката не изисква допълнителни обезпечения с материални активи. Таксите за управление и за кандидатстване (разглеждане на кредитна молба) са преференциални, а откриването и обслужването на разплащателната сметка, по която ще се получава субсидията, е безплатно. Не се дължи и такса при предсрочно погасяване на кредитите със суми от субсидията.

Допълнително улеснение е опростената процедура за разглеждане на кредитната молба и малкия брой изисквани документи.

Банката предоставя на агропроизводителите бърз достъп до необходимото им финансиране още преди издаването на удостоверение от ДФ „Земеделие“, подпомагайки фермерите с оборотни средства в началото на годината и в момент, когато им е необходимо финансиране при подготовката им за предстоящия селскостопански сезон, заяви Анна Аспарухова, изпълнителен директор и председател на УС на Банката. Освен финансиране срещу залог на субсидии, "Д Банк" предлага на агропроизводителите кредити за закупуване на селскостопанска техника и на земеделска земя.

Банката представя в поредица от срещи агрокредитите си пред земеделски производители.