„Д Банк” с два приза от международния икономически форум „Банки, инвестиции, пари”

На гала-вечеря снощи (4 април), в х. „Шератон", фондация "Банки Инвестиции Пари" връчи годишните награди за „Финансова институция на годината” и „Финансов продукт на годината”.  
Сред отличените най-успешните компании от финансовия сектор за 2010 г. с два приза бе удостоена и „Търговска банка Д”АД – за „Най-добре управлявана банка" и за „Банка с най-нискорискова политика”. Отличията бяха приети от г-жа Радка Никодимова – изпълнителен директор и г-н Румен Петров – член на УС на Банката.
Категориите към приза „Финансова институция на годината" се определят по критерии въз основа на финансовите резултати на банките. Сред членовете на журито, доказани авторитети в сектора, бяха имената на Асен Ягодин – изп. директор на Пощенска банка, Кирил Ананиев - съветник на президента по финансовата политика, Гълъбин Гълъбов – изп. директор на Емпорики Банк, Мария Видолова – изп. директор на Тексим Банк, Стоян Мавродиев - председател на Комисията за финансов надзор, Петрозар Петков – ген. директор на ЗД „Бул Инс", Камен Колчев - председател на СД на „Елана Холдинг".
Сред останалите институции, удостоени с награди, са Корпоративна търговска банка като „най-бързо развиваща се" , БДСК като „Най-добра банка”, ПОК Доверие като „Най-добро пенсионно-осигурително дружество", а САЩ са „Държавата - най-голям инвеститор в България” за изминалата година.
С награди за 2010 г. си тръгнаха и ОББ за категория „Депозитни продукти", Брокер Инс за „Електронни финансови продукти", Уникредит Булбанк  за "Инвестиционни продукти”, Емпорики банк за „Ипотечно кредитиране”, Пощенска банка за „Картови продукти и услуги". Призът в категория „Комбинирани финансови продукти" бе присъден на Групама Застраховане и Банка ДСК.
По време на форума бяха разгледани проблемите на финансовия сектор и възможностите за възстановяването на икономиката ни. За участие бяха поканени премиерът на страната и ресорните икономически министри, представители на БНБ, МВФ, банкери и други.
Целта на форума, преминал под надслов "Финансовият сектор в България – гарант за стабилността и възстановяването на икономиката", бе да обсъди дългосрочната стратегия за развитие и растеж на икономиката ни и постигането на финансова стабилност на финансовата ни система.
Награда за банка с най-добро управление.
Награда за банка с най-нискорискова политика.
Снимки от награждаването с г-жа Р. Никодимова, изп. директор (1 и 2) и г-н Р. Петров, член на УС (1).