Карти за безконтактно плащане от Д Банк

Д Банк въведе допълнителна функционалност към картите си MasterCard Standard – иновативното и полезно, безконтактно плащане за пазаруване в магазини, бензиностанции, ресторанти за бързо хранене, кафенета и др.
Достатъчно е картата да се доближи до ПОС терминала, обозначен със символа PayPass -   и плащането се извършва за секунди, като се потвърждава със светлинен и звуков сигнал от устройството. У нас безконтактно може да се плащат покупки до 25 лв., а над тази сума плащането се извършва с въвеждане на ПИН.

Трансакциите се оторизират и обработват по същия сигурен начин, както при останалите карти от Д Банк на MasterCard. Клиентът има пълен контрол над целия процес на плащане, без да предоставя картата си на търговеца. С безконтактните карти MasterCard Standard може да се пазарува у нас и в чужбина, да се заплащат стоки и услуги, включително и в интернет, както и да се теглят пари в брой от банкомат. Безконтактните плащания се приемат в 40 европейски страни и общо в 74 държави и в над 4 милиона търговски обекта по света.

Използвайки на модерните технологии, безконтактните карти предлагат същите мерки за сигурност, както при останалите карти MasterCard,  благодарение на високотехнологичния, криптиран чип, чрез който комуникационната връзка между  картата и терминала е напълно защитена срещу кражба на данни.

Плащанията в интернет са осигурени чрез услугата 3D Secure на Д Банк/ MasterCard, а клиентите могат да ползват и Д Инфо за SMS/е-mail известяване за проследяване на всяка извършена покупка в търговски обект.

Банката ще издава дебитните и кредитните си карти MasterCard Standard, заявени след 21 април 2016 г., с новата, безконтактна функционалност, както и в случаите на автоматично подновяване или преиздаване преди срока на валидност.