“Търговска банка Д” увеличи капитала си

На 12 декември 2008 г. “Д Банк” регистрира в Агенцията по вписванията увеличение на капитала си, издавайки нови 20 000 акции, които, като досегашните, са обикновени, безналични, с право на глас, всяка с номинална стойност 1000 лв. Едноличният собственик на Банката г-н Фуат Гювен записа лично увеличението (съгл. Разрешение на БНБ, издадено в негова полза), запазвайки изцяло личното си участие в капитала на Банката. Размерът на увеличението бе изцяло внесен, с което уставният капитал на Банката възлиза на 40 000 000 лв.
Увеличението на капитала е поредно потвърждение за динамичното развитие на “Д Банк” като стабилна и ориентирана към клиента финансова институция. Банката планира да приключи финансовата 2008 г. с ръст на печалбата от 300% спрямо 2007 г.
През м. ноември т.г. Българската агенция за кредитен рейтинг присъди на “Д Банк” дългосрочен кредитен рейтинг “BB+”, перспектива – “стабилна” и краткосрочен рейтинг – “B” в резултат на успешно реализираната стратегия на растеж, укрепването на бизнеса и доброто финансово състояние и перспективи за развитие пред Банката.